De Marrekrite

Route.nl

Fryske Gea

Varen
De Marrekrite onderhoud ruim 40 kilometer aan vrije aanlegplaatsen midden in de natuur. Ze bieden elke dag weer meer dan 3500 schepen een aanlegplaats op ca. 300 locaties. Bezoekers mogen hier maximaal 3 dagen gratis aanleggen. Ze realiseren ook nieuwe aanlegvoorzieningen (damwanden, steigers, MarBoeien). Behalve dat zorgen ze voor onderhoud van de voorzieningen, zoals maaien, snoeien, het afvoeren van recreatieafval. Jaarlijks gaat dit om 175.000 kg, dat door de watersporter in 120 containers wordt gedeponeerd....

Fietsen
Sinds jaar en dag is Recreatieschap Marrekrite te vinden op en om het water. Maar buiten dat beheren en onderhouden ze bovendien sinds 2012 de bewegwijzering van het fiets- en wandelknooppuntnetwerk in de provincie Friesland. 

 

Wandelen
We beheren en onderhouden sinds 2012 de bewegwijzering van het wandel- en fietsknooppuntnetwerk in de provincie Fryslân. Daarnaast passen we deze beide netwerken aan en breiden we ze uit. Fryslân beschikt over een vrijwel dekkend wandelnetwerk. Waar nog zogenaamde “witte vlekken” zitten, wordt momenteel gewerkt aan het verhelpen hiervan. Het wandelnetwerk wordt beheerd en onderhouden door Recreatieschap Marrekrite. 

Route.nl

Een website die veel mooie fiets en wandeltochten heeft staan is www.route.nl. Hier moet men wel 10.- euro per jaar voor betalen maar dan krijg je ook wat. Je kunt de route in je mobiel laden, kost je geen mb onderweg en je hebt een navigatie als in de auto, ook gps is mogelijk. Zie de website, hier staat alles beschreven.

It Fryske Gea

Is voor iedereen die van de Fryske natuur houdt, zij beheren natuurgebieden waar men kan wandelen, mee op excursie ook de kids betrekken ze hierin. Bezoek de website en ontdek hoe leuk het is om de natuurgebieden te bezoeken met jullie kinderen of alleen gewapend met een fototoestel.