Gezellige jachthaven, mooie aanleg plaatsen in open veld.

Onderweg komen we leuke plaatsen tegen waar het goed toeven is. Deze willen we graag met jullie delen. Ook andere watersporters kunnen ons attenderen op mooie plekjes in open veld, jachthaven, stad of dorp. We willen dat dan vermelden, iedereen kan hier zijn voordeel mee doen

Centrum Bolsward

Steden
In de steden van Friesland lig je altijd dicht bij het centrum. Ideaal om de boodschappen voor de inwendige mens weer op peil te brengen. Voor uitgaan e.d.zijn er genoeg mogelijkheden.

Eastermar, dorp van Doutzen Kroes

Dorpen
In de dorpen zijn veel mogelijkheden voor aanleg en de kans om het plattelandsleven te ontdekken is in de avond even door het dorp te wandelen, de oude kaatssport wordt dan dikwijls beoefend op de sportvelden, soms het fierljeppen etc, etc,   

Oudegaaster Brekken


Vrije veld
In Friesland is Marrekrite actief in het aanbieden van steigers, ankerbollen e.d. om de mogelijkheden van recreëren in het veld mogelijk te maken. Elders boven de grote rivieren zijn de mogelijkheden beperkter. Voor ons is deze manier van recreëren het gevoel van echte vrijheid, de wereld met regeltjes bestaat even niet.  

 

Varen
Een impressie van verschillende vaartochten in een mix samengevoegd, mee varen op verschillende gedeelten van de tochten waarvan we zelf soms ook niet weten waar we waren. Het geeft een beeld van hoe leuk varen is. Kom, vaar een stukje met ons mee.

 


Fietsen
Een fiets aan boord is geen overbodige luxe, het geeft vrijheid en op veel plekken, ook in het vrije veld zijn genoeg mogelijkheden om op de fiets mooie tochten te maken. In de natuur of naar stad of dorp, op de fiets is Nederland mooi. Fietsknooppunten wijzen je de weg, fietsen met GPS kan, ook met de mobiele telefoon via www.route.nl zijn er hele mooie routes te maken.

      Weerribben

Wandelen
We wandelen vanaf de boot door bossen, dorpen en steden. Op het platte land zijn er de landweggetjes en de zgn. kerkepaden die dwars door de landerijen lopen. Dan zijn er nog de jaagpaden, langs het water, om oude vrachtschepen tegen de wind in voort te trekken. 

      Kerkepad