Het onderhoud

Onderhoud
Onderhoud, reparatie en vernieuwen behoort bij deze boten ook tot de hobby. De boot aanpassen op eigen wensen en eisen geeft veel plezier, trots en gemak.Hoe een Doerak 7.80 OK uit 1976 ons bezit werd 2007, en die we in 10 jaar een metamorfose lieten ondergaan waardoor hij mee kan doen in de hedendaagse verwachtingen. Wij zijn niet de enigen, veel liefhebbers zijn hier ook mee bezig.De Doerak is nog levendig aanwezig in de watersport.

Schuren en plamuren kost veel tijd en energie, wij huren hiervoor altijd een loods die verwarmd kan worden en stof kan afzuigen. De kosten ten opzichte van gemak en drogen van plamuren en verf zijn redelijk. Laten doen is ook een optie maar past niet in onze hobby.  


Interieur 
Deze is nu afgestemd op onze wensen en eisen. De een vind het mooi, da ander vind dat het niet origineel meer is.Bij de Doerak geld dat het kan, door zijn simpele basis inbouw van meubilair is er de mogelijkheid verbouw en als dat ook je hobby is .... 

Motor
De motor van deze Doerak is nog de originele 40 pk Peugeot Indenor, deze heeft een totale revisie gehad in maart 2018, hart van het schip blijft aandacht vragen.




Eigendomsbewijs


Gegevens
1e Eigenaar van 1976  t.e.m. 2002     totaal  26 jaar
2e Eigenaar van 2002  t.e.m. 2007     totaal    5 jaar
3e Eigenaar van 2007  t.e.m. heden   totaal  12 jaar
2019 is de boot 43 jaar oud

De documenten van deze boot zijn bewaard gebleven.
De eerste kleur was groen, later in de bekend blauwe kleur overgegaan, nu heeft de boot een lichtblauwe RAL kleur.