Op é Swalk

Op é Swalk anno 2005

Wonend in het hart van Friesland tussen de meren wordt je besmet met het watersportvirus. Het begint met zeilen, dit hebben we op diverse scheepjes gedaan. Drukke werkzaamheden, te weinig tijd heeft ons doen besluiten de boot te verkopen en vakantie met andere reizen in te vullen. Het virus laat je niet los, iedere dag zie je ze varen, de vraag wat willen we en hoe willen we varen is beantwoord. Geen zeilboot maar een motorboot, die we konden ombouwen naar onze eigen wensen en eisen. Het werd een Doerak 780 OK uit 1976. We hebben de boot gekocht in 2004 en zijn de derde eigenaars. 

Type: Doerak 7.80                                                                
Naam: Op é Swalk

Een Doerak behoort tot de familie van de platbodems, het zijn stalen scheepjes. Gemak en ruimte was het uitgangspunt, praktisch wint van mooi. Onze doerak is gebouwd in 1976, heeft een 40 pk dieselmotor. De diepgang is 75 cm, standaard hoogte is 2.40 meter, bij geklapte ramen is de hoogte rond de 1.80 meter. Varen door kleine slootjes, grote rivieren, IJsselmeer en droog vallen op de Wadden, het hoort allemaal bij de Doerak. Veelzijdig en betaalbaar.

 

Tekening Doerak 780 OKDoerak 780 OK

Op é Swalk

We hebben gekozen voor de naam Op é Swalk, de vorige scheepjes van ons voerden dezelfde naam. De betekenis is, aan het zwerven, een naam die past bij het schip en bemanning. 

Hobby

Het is niet alleen het varen, ook onderhoud en moderniseren is hobby. Vele uurtjes klussen zijn hier in doorgebracht. In de zomer varen en herfst en voorjaar k


 

Clubvlag Doerakvaarders

Lid van de Facebookclub 
"De Doerakvaarders"

Is een enthousiaste club, ze verhalen over de vaartochten, de werkzaamheden aan de boot, het mooi maken van hun scheepjes. Met een kwinkslag, maar ook serieuze technische adviezen worden gevraagd en gegeven. 
Doerak Op é SwalkOp é Swalk anno 2019