Introductie Doel & Inhoud Informatie documenten Voorbeelden Vraag & Antwoord Contact
Figuren en patronen
Marmoleum click
Ontwerpen

Produkt: Linoleum / marmoleum

ga direct naar...     terug
Linoleum is er in diverse uitvoeringen, te beginnen met de effen Walton, deze is genoemd naar de uitvinder van het product. De Walton is egaal van kleur, het is de klassieker en kan voor diverse interieurtoepassingen worden gebruikt. De basis van de andere typen linoleum, relieftekeningen en de beperkte patronen die verder in dit materiaal voorkomen, komen vanuit de Walton. Er is een ruime keuze in kleur, in patronen is dit beduidend minder, maar er zitten wat veranderingen in de ontwikkelingen. Nieuwe dessins zijn in ontwikkeling en er zijn al een paar fraaie resultaten op de markt. De concurrentie van de kunststoffen is hevig, ook hout begint die adem te voelen. Kunstvloeren die bijna niet van natuurlijke vloeren zijn te onderscheiden, alleen maar sterk en mooi,onderhoudsvriendelijk en recyclebaar zijn, voeren de druk op de natuurstof markt enorm op.

 

Figuren en patronen

Linoleum leent zich uitstekend voor figuren te maken, van kleine ontwerpen die door de waterjet worden gesneden, maar ook in het werk gemaakte grote patronen zijn realiseerbaar. Dit geeft het natuurproduct een grote vrijheid in de mogelijkheden, andere natuurlijke materialen zijn hier weer wat moeilijker in. De ondervloeren moeten voor het aanbrengen van linoleum een grondige inspectie ondergaan. Hij moet aan gestelde eisen beantwoorden, vlak zijn, blijvend droog, drukvast, geen scheurvorming vertonen e.d De beoordeling gebeurt in het werk, de vloer wordt legklaar gemaakt alvorens de linoleum te installeren. Het product wordt geheel aan de ondervloer verlijmd. Zie hiervoor ook de passage ondervloeren.

 

Marmoleum click

De marmoleum-click is een type dat net zoals bij laminaat in elkaar kan clicken, ze wordt zwevend aangebracht , dit betekent los gelegd en niet aan de vloer verlijmd. Het materiaal is opgebouwd uit HDF stroken waarop marmoleum is verlijmd en de onderkant is voorzien van een kurklaag. Deze vloer is eenvoudig te monteren en men kan ook hier verschillende kleuren in aanbrengen. Er zijn stroken en tegels verkrijgbaar, decoratieve elementen zijn hierdoor vrij eenvoudig aan te brengen.De montage is vergelijkbaar met lamelparket of laminaat, de stroken en tegels worden met een click-systeem aan elkaar gekoppeld, er moet vanwege de werking van de vloer ruimte worden gehouden tussen plint en vloer. Deze ruimte wordt afgedekt met een bijpassende plint. Bij de verlijmde marmoleum wordt geen ruimte gehouden, de verlijmde vloer geeft dan ook een strakker uiterlijk mits men een goede strakke ondervloer laat aanbrengen. Verlijmde marmoleum is daardoor niet zelf te leggen, dit kan men beter aan de vakman laten. Marmoleum-click is een mooi alternatief wanneer u zelf met de vloer aan de slag wilt.

 

Ontwerpen

Bent u ge´nteresseerd in het linoleumproduct, wilt u meer weten van mogelijkheden en combinaties met andere vloeren, u kunt ons mailen of naar de vraag en antwoordpagina gaan om uw vragen te stellen
 

Home | Introductie | Doel & Inhoud | Informatie documenten
Produkt & informatie | Vraag & Antwoord | Contact | Sitemap