Introductie Doel & Inhoud Informatie documenten Voorbeelden Vraag & Antwoord Contact
Houtsoorten
Bevestiging

Produkt: Terrasvloeren

ga direct naar...     terug
Hout op het terras moet aan bepaalde eigenschappen voldoen, het moet bijvoorbeeld rot en schimmelvrij zijn, weinig krimp of uitzetting vertonen. Men moet er op blote voeten op kunnen lopen, het moet dus splintervrij en niet glad zijn. Het hout moet bewerkbaar zijn en eenvoudig te monteren en te demonteren.
Enkele soorten welke hier voor worden gebruikt zijn:
 

Houtsoorten

Iroko, vers heeft dit hout een botergele tot bruingele kleur, het hout gaat nadonkeren. Het uiterlijk heeft een vage teak gelijkenis en wordt ook wel genoemd Iroko teak of
Afrikaans teak deze benaming is wat teak betreft misleidend.
Teak, de tectona grandis is de enige echte teakhout leverancier. Het kernhout is licht tot goudbruin wat gaat nadonkeren. Kleurverschillen verdwijnen meestal wanneer het hout aan licht wordt blootgesteld. De werking van teak is gering, Het oppervlak voelt vettig aan door de olieachtige stoffen die zich in het hout bevinden.
Padoek, Kernhout van padoek is mooi en fel oranjeachtig rood. Bij blootstellen aan licht verdwijnt deze kleur, door het hout tijdig af te lakken met een zuurhoudende blanke lak, kan de fraaie kleur grotendeels worden behouden. De werking van padoek gering, de afwerking is goed, bij sommige afwerkmiddelen moet met het hout voorbewerken met alcohol.
Kempas, vers gezaagd is bleek steenrood, invloed van buitenlicht veranderd de kleur snel in oranjerood tot diep roodbruin. Uiterlijke vergelijking is die met Merbau.
 

Bevestiging

Er zijn nog planken van kunststof in de handel die bijna niet van echt zijn te onderscheiden, deze materialen bezitten de positieve eigenschappen, zijn onderhoudsvrij en eenvoudig aan te brengen
Bent u nieuwsgierig geworden naar de verschillende mogelijkheden van terrasvloeren, neem dan eens contact met ons op. Wij weten een aantal mooie terrasvloeren die we dan onder uw aandacht kunnen brengen.
 

Home | Introductie | Doel & Inhoud | Informatie documenten
Produkt & informatie | Vraag & Antwoord | Contact | Sitemap