Introductie Doel & Inhoud Informatie documenten Voorbeelden Vraag & Antwoord Contact
Plankenvloer
Plankenvloer in tapis vorm
Lamelparket
Kopshoutvloer
Saima vloer
Tapisvloer

Producten: Parket / Houten vloeren

ga direct naar...     terug
Het bewerken van hout kan met een legio van technieken, hierdoor heeft men de mogelijkheid om allerlei vormen te maken. Voor de vloer betekent dit dat hij behoorlijk kneed en vormbaar is. De nieuwste houten vloeren kan men verouderen tot een zeer oude kasteelvloer. Hier is de materie bijna oneindig, we gaan u dan ook voorstellen aan de meest voorkomende groepen, wat u er niet van hoeft te weerhouden om specifieke wensen of vragen te stellen.
 

Plankenvloer

Dit is massief hout in plankvorm met vellingkanten en een veer en groef verbinding. Legmethode gebeurt op diverse manieren, door de werking van het hout kan er kier en scheurvorming optreden. De maatvoering van de plank is verschillend in breedte en dikte, wel of niet afgewerkt met een beschermlaag.
 

Plankenvloer in tapis vorm

Uiterlijk is het een plankenvloer met de voordelen dat hij minder geluid produceert in de ruimte en de werking van het hout i.v.m. kier en scheurvorming wordt tegengaan. Voor de opbouw van deze vloer zie tapisvloeren.
 

Lamelparket

Een inlaagjes opgebouwde vloer, wordt kant en klaar afgeleverd met veer en groef verbinding. De toplaag is massief hout en enkele keren schuurbaar, dit is afhankelijk van de toplaagdikte. De beschermlaag van de top is aangebracht. De vloer wordt verlijmd in de veer engroef of is voorzien van een click systeem. Word zwevend gelegd en is in diverse houtsoorten verkrijgbaar.
 

Kopshoutvloer

Een vloer waarbij het kopse hout als loopvlak wordt gebruikt, hij is meestal opgebouwd uit blokjes naaldhout en wordt gebruikt als sterke werkvloer.
 

Saima vloer

Een speciale kopshoutenvloer is de Saima vloer, de houtsoort hiervan is maple, dit is een luxe vloer die men tegenkomt bij particulier en project.
 

Tapisvloer

Deze ambachtelijke vloer wordt opgebouwd in het bestemde vertrek, hier worden de randen, de biezen en friezen ter plaatse ingebouwd. De bestaande ondervloer wordt uitgevlakt, hierop worden broodjes 15 x 30 cm op verlijmd, op de broodjes plaatst men het massief hout welke men heeft gekozen. De afbeelding die u ziet is een renaissance mozaikpaneel in tapis. De vormen en patronen die men met deze vloeren kan maken zijn is bijna onbeperkt te noemen.

Voor vloerontwerp is hout een dankbaar product, combineren met andere typen vloeren, die vloeiend in elkaar overlopen. Met de kleuren is te spelen, hout geeft vanuit zichzelf al vele typen en kleuren, hier kunt u aan toe voegen de beitsen, wassen, lakken etc. Ondervloeren en lijmen behoort ook tot de materie, deze worden beschreven bij ondervloeren.
 

Home | Introductie | Doel & Inhoud | Informatie documenten
Produkt & informatie | Vraag & Antwoord | Contact | Sitemap