Introductie Doel & Inhoud Informatie documenten Voorbeelden Vraag & Antwoord Contact
Parket / Houten vloeren
Natuurstenen vloeren
Linoleum/ marmoleum vloeren
PVC vloeren
Laminaat vloeren
Kurk vloer
Tapijt / Kokos/ Sisal
Rubbervloeren
Kunstharsgebonden vloeren
Sierbeton vloeren
Glasvloeren
Stalen vloer
Terrasvloeren
Ondervloeren en bewerkingen
Handgeknoopte tapijten
Vloerverwarming voor Laminaat
Zachte gietvloer

Vloeren


Het aanbod en combinaties van vloeren is onbeperkt te noemen, wij gaan hier in op de materie van het land der vloeren. Het maakt geen verschil hoe groot of klein een vloer is.
We kunnen uitgebreid ingaan op de materie, technische gegevens beschrijven, vochtgehaltes aanreiken etc. Om een duidelijk overzicht te behouden op deze site, zijn deze technische gegevens achterwege gelaten, wij volgen de hoofdlijnen van de materie. Details kan men altijd bij ons opvragen via de vraag en antwoordpagina en e-mail.

Wat voor vloer zoekt u: kies hier uw vloer

Hier kunt u een directe keuze maken van het type vloer waarvan u meer informatie wenst. Het zijn de familiekenmerken, dat iedere producent andere kenmerken en eigenschappen in het product stop is voor de aanleg van een vloer niet relevant Wel krijgt u inzicht in wat voor type vloer er mee wordt bedoeld, de eigenschappen, gebruik e.d. Verschillende vloeren van diverse materialen kan men combineren. Uw vragen over deze vloeren of vloeren welke nog niet vermeld zijn, willen we graag proberen te beantwoorden.
Hoogachtend,
Durk Reinsma

Parket / Houten vloeren

Door de vele verschillende soorten hout, de eigenschappen, en bewerkingen, ziet men al snel door de bomen het bos niet meer. De manier van zagen en combinaties van zijn talrijk te noemen. Veel houtsoorten zijn geschikt voor parket, welke dit zijn en waar ze geschikt voor zijn kunt u lezen op de volgende pagina. Ook kunt u vragen naar de eigenschappen van een minder bekende soort en of deze geschikt is voor een vloer. Een vloerafwerking levert een optimale prestatie wanneer deze zoveel mogelijk beantwoord aan een van tevoren vastgesteld programma van eisen. Wij kunnen u ondersteunen bij het samenstellen van deze eisen.


meer informatie

Natuurstenen vloeren

Natuursteen is een gewild en spannend materiaal dat nog tamelijk onbekend is in mogelijkheden en soorten. Natuursteen is er in diverse hardheden, denk aan de zachte mergelsteen uit Limburg, tot de harde stollingsgesteenten zoals graniet e.d De onbekendheid met en van het materiaal, maakt dat men soms met een boog om het product heen loopt en toch heeft het aantrekkingskracht. Wij geven u in deze beschrijving wat inzicht over natuursteen, de vele soorten die er zijn worden teruggebracht tot het ontstaan van de steen en wat de familienaam is, de combinatie welke men met natuursteen kan aangaan, verschillende vormen van bewerkingen.

meer informatie

Linoleum/ marmoleum vloeren

Marmoleum
Linoleum is de productnaam, marmoleum is een merknaam, het is een gemarmerde linoleum.
Is marmoleum jarenlang de bekende vloerbedekking geweest, geduchte concurrentie is er nu van andere soorten als b.v Artoleum, ook dit is een linoleum product. Ook andere fabrieken zitten niet stil, er is een verheugende frisse wind gekomen door de linoleum. De vloer is al meer dan een eeuw op de markt, is gemaakt uit natuurlijke grondstoffen, milieuvriendelijk en hygiŽnisch. Is al in tal van grote projecten geÔnstalleerd en is op de particuliere markt geen onbekende meer. Als decoratieve vloer heeft de vloer nog meer uitstraling ontwikkeld, er zijn plinten met hoeken en voorgesneden mosaic stukken. Eigen ontwerpen zijn bij dit materiaal ook realiseerbaar.


meer informatie

PVC vloeren

PVC vloeren zijn kunststof vloeren, deze vloeren worden op de markt gebracht in verschillende uitvoeringen. Het vinyl zoals het in de woning wordt geÔnstalleerd is hiervan wel de bekendste. Dit vinyl is opgebouwd uit verschillende lagen van verschillende materialen. Er zijn echter nog een aantal familieleden van deze groep. De Homogene vinyl is er een van, een vinyl die geheel vervaardigd is uit pvc materiaal, dan is nog groep die opgebouwd is uit diverse lagen pvc, in vaktermen wordt dit een pvc vloer genoemd, de homogene vinyl noemen we vol vinyl en de vinyl opgebouwd uit verschillende lagen noemt we vinyl. In de verwerking en toepassing zitten duidelijke verschillen en zijn de soorten niet met elkaar te vergelijken. Voor vloerontwerp kun je tot spectaculaire hoogstandjes komen.
Vinyl komt voor in verschillende maatvoering, de homogene echter alleen op een maximale breedte van 200 cm, de banen kunnen echter aan elkaar gelast worden. PVC is in stroken en tegels, biezen e.d te verkrijgen, in verschillende handzame maten. Dit is omdat pvc in deze vorm niet opgerold kan worden, de materialen worden op maat gestanst of met een waterjet gesneden. Het aanbrengen van homogene vinyl en pvc kan men beter door de vakman laten doen.


meer informatie

Laminaat vloeren

Laminaat is een stevige leefvloer, aangepast op uw wensen en eisen. Er is veel keus en veel prijsverschillen. Dit heeft te maken met de uitstraling en de slijtweerstand. De uitstraling is met het oog te zien, de slijtweerstand niet, hiervoor zijn meetmethoden welke zijn vastgelegd in normbladen. Normblad EN 13329 is een Europees Normblad voor laminaat De slijtweerstand word afgeleid van de functionele eisen. Wanneer treed er zichtbare slijtage op tijdens belopen of verschuiven, schurende stoffen (zand) Bij bestand zijn tegen calamiteiten moet u denken aan brandende sigaretten, vallend voorwerpen, chemicaliŽn of vlekkende stoffen, in hoeverre word de vloer of kleur aangetast. De normen waarbinnen het laminaat valt, waarvan men af kan lezen waar het laminaat gebruik kan worden, staat vermeld op de verpakking.

meer informatie

Kurk vloer

Het natuurproduct kurk is een veelzijdig materiaal, door zijn zacht verende eigenschappen is het geschikt voor verschillende doeleinden. Kurk is de schors van de kurkeik. De eerste schilling is wanneer de boom 25 jaar oud is. Deze eerste oogst is dun en onregelmatig van structuur. Na de eerste oogst kan er om de negen jaar geoogst worden. De derde oogst is van goede kwaliteit, amadia cork genoemd. Per levenscyclus word er van de boom gemiddeld 15 keer geoogst. Ongeveer 30% is voor flessluitingen, de rest granuleert men, (klein maken, verpulveren) en word gebruikt voor andere doeleinden, o.a. kurkvloeren. De sterkte van kurk als vloerbedekking heeft te maken met de persing (soortelijk gewicht)van de kurk. Het is een warm en warmte isolerend product, waarmee men zich creatief aardig op kan uitleven. Het is goed in de combinatie met andere vloeren te gebruiken, maakt het vaak wat saaie kurk dan pas echt sprankelend en levendig.

meer informatie

Tapijt / Kokos/ Sisal

De uitgebreide collectie van tapijt is bijna onzinnig te noemen en dan is er nog de mogelijkheid om een eigen ontwerp samen te stellen. Dit geeft dan ook het unieke van dit product aan. Er zijn diverse soorten natuurlijke materialen waarvan men garens kan maken, deze kunnen weer op verschillende manieren bewerkt worden voordat het garen als eindproduct op een machine terechtkomt om er een tapijt van te maken. De geweven, getufte, vlokmethoden zijn op hun beurt weer in te delen in verschillende technieken. Tel uit je winst, veel soorten, kleuren en patronen in de winkel en toch valt u op dat al deze winkels bijna een identieke collectie in huis hebben. Internet is bijvoorbeeld een mogelijkheid tot meer, materiaal uit verre landen komt nu dichterbij, gekoppeld aan kennis van materiaal en gebruik, geeft ons de mogelijkheid hier creatief mee om te gaan.

meer informatie

Rubbervloeren

Een vloer van rubber in de particuliere sector schrikt meestal af. Men denkt al snel aan autobanden en zwart aflatende vloeren. Hier kun je niet op kruipen want dan krijg je de kleur van de vloer in je kleren. Even stoppen en even nadenken en men weet dat dit een onzin verhaal is. Autobanden geven je zwarte handen, rubberen vloeren niet. Ze zijn mooi, sterk, warm en kunnen gerecycled worden. Eigenlijk heeft rubber behoorlijk wat voordelen, maar in de winkel zie je ze niet zo vaak, of er ligt onder de toonbank een klein stalenbundeltje en is de kennis over dit product niet optimaal, het heeft niet de nodige aandacht die het verdient. De vloer is uitermate geschikt als werkvloer, ook voor vloeren waarop gevoelig elektronisch materiaal, de entree, natte ruimten enz. Hij is uitstekend te combineren met andere vloeren, een rubbervloer tegen een sisaltapijt is wat uitstraling betreft een mooie combinatie.

meer informatie

Kunstharsgebonden vloeren

Kunstharsen zijn materialen die geproduceerd worden. De eigenschappen van de vloer worden gefabriceerd, het heeft geen natuurlijke eigenschappen. De bestanddelen zijn, bindmiddelen, pigment, vulstof, vluchtige stoffen, verbindingsstoffen voor het vloeibaar of minder vloeibaar maken, antislip, en gladmakende middelen. De vloer is erg flexibel, letterlijk en figuurlijk, de vloer kan in vele markten geplaatst en wat betreft ontwerp is hij een ideale vloer, zowel de totaalvloer als de vloer aan te laten sluiten op de bestaande situatie of nieuw ontwerp met verschillende typen ander vloeren. Hij kan samengesteld worden voor licht verkeer, maar ook voor zeer zware industrievloeren. In de industrie en werkvloeren wordt hij tamelijk veel toegepast, in winkels komt men hem regelmatig tegen, Het siergrind is in de privaatmarkt een redelijk bekend product. Er zijn vloeistof dichte vloeren van dit materiaal. Het is en wordt gemaakt naar de eisen van het gebruik.

meer informatie

Sierbeton vloeren

Over het woonbeton of sierbeton bestaat nog veel onduidelijkheid, is deze vloer nu een kunststofvloer, heeft hij het uiterlijk van beton of is het een bewerkte betonvloer. Het is een vloer die momenteel behoorlijk in de lift zit, een basic vloer zonder franje en toch mooi. Het zijn sterke vloeren die ook grote projecten aan kunnen. Je komt ze tegen in zware werkhallen maar ook in de slaapkamer. Deze vloeren zijn niet even los te koop in een winkel, veel verschillende soorten zijn er echter niet, de basis van het pure woonbeton is de manier van afwerken. De kunststof vloeren met een betonuiterlijk zijn wat meer vertegenwoordigd op de markt. Allerlei tussenvormen zijn intussen op de markt met interessante resultaten en prijzen.meer informatie

Glasvloeren

Glas is een heel oud product, het is bekend dat de oude Egyptenaren de kunst van het glas maken gekend hebben. Uit oude koningsgraven heeft men nog meubels gevonden die ingelegd waren met glas. Het glas had in die tijd een hogere waarde dan edelgesteente. Immers edelgesteente kon men uit de grond graven, glasvervaardiging was mysterieus en men moest er moeizame werkzaamheden voor verrichten In de middeleeuwen was VenetiŽ bekend om zijn glazen kroonluchters. Deze manier van fabricage werd angstvallig geheim gehouden, iedere glasvervaardiger werd ter dood veroordeeld indien er maar het vermoeden was dat de geheimen uitgewisseld werden met het buitenland.
Wat is glas eigenlijk voor materiaal: Glas bestaat voornamelijk uit Zand Ė Soda Ė Kalk.
Bij bijzondere glassoorten als kristal gebruikt men fijnere en zuiverder grondstoffen.. De grondstoffen worden onder een temperatuur van ongeveer 1200 graden samengesmolten. Er ontstaat nu Glasmelt, lees vloeibaar glas. In de vloeibare vorm kan glas bewerkt worden met allerlei verschillende fabricage methoden en ontstaat er het product.meer informatie

Stalen vloer

Hier volgt nog een beschrijving over Stalen vloer

Terrasvloeren

De vloeren die men buiten gebruikt zijn in keuze nogal divers, de natuursteen is een zelfstandig beschreven soort. Er zijn nog de klinkers, troffelstenen en meer, deze kunt u vinden bij de diverse tuincentra, zij voeren soms ook nog diverse houtsoorten. Er zijn ook vloeren die de combinatie van buiten naar binnen aan kunnen, deze typen willen we hier beschrijven. De natuursteen is duidelijk, veel van deze soorten kun je van buiten naar binnen laten lopen met dilatatie en waterkering is dit mogelijk. Er zijn Italiaanse en Chinese steensoorten in klinkervorm die ook een mooi beeld geven als men deze doortrekt en over laat vloeien in b.v de serre of kamer. Hout of imitatie van hout in combinatie met een ander materiaal kan een erg mooi resultaat

meer informatie

Ondervloeren en bewerkingen

Bij ondervloeren wordt hier bedoeld de vloer dit tussen de afwerkvloer en de bestaande ruwe vloer van de woning zit. Hij heeft als doel het egaliseren (vlak maken) en legklaar maken voor de topvloer, parket, pvc e.d De ondervloer kan isoleren en geluid dempen, als vochtscherm dienen, of andere problemen met de bestaande woning oplossen. Er zijn diverse ondervloeren, wat voor problemen of eisen er dan ook zijn, ondervloeren lossen dit meestal wel op. De bestaande vloer moet schoon, drukvast en droog zijn. De bestaande vloer kan zijn van hout, andryt, cement, zo zijn er nog wel een aantal. Bij ondervloeren zijn er twee hoofdgroepen, vast gelegd en zwevend gelegd. Bij vast gelegd word bedoelt, egaline en plaatmaterialen die vastgezet worden aan de basisvloer door schroeven en verlijmen. Zwevend gelegd, is het los leggen van de ondervloer op de basisvloer. Afhankelijk van de te monteren afwerkvloer en de bestaande ondervloer wordt de keuze gemaakt.

meer informatie

Handgeknoopte tapijten

Handgeknoopte tapijten
Op verschillende harde vloeren zijn ze heel mooi, die handgeknoopte tapijten. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen en worden gemaakt door oosterse stammen, de soorten verschillen per land, stam en maker. Geen tapijt is hetzelfde, altijd zijn er verschillen te vinden, dit maakt het product uniek en geeft het charme en charisma. Dit zijn tapijten met een smoel, eigentijds en mooi. Soms zijn het nog trekkende Nomadenstammen die het tapijt knopen, of kleine fabrieken, thuisateliers. De echte kenner kan van het tapijt aflezen waar het is gemaakt, of het van een rondtrekkende stam is of van een vast getouw. Het zijn waardevolle en blijvend waardevolle tapijten.


meer informatie

Vloerverwarming voor Laminaat

Vloerverwarming op zich is niet nieuw, steeds nieuwere methoden worden uitgevonden en getest onder allerlei vloeren. Ook onder laminaat en andere parketsoorten is nu een vloerverwarming die met een eenvoudig gemak geplaatst kunnen worden onder deze vloeren. Het elektrische systeem verwacht geen breekwerk van u en kan als bijverwarming zijn werk probleemloos uitvoeren. Ook kan de verwarming in de vlakke egalisatie meegenomen worden, waar men vervolgens linoleum, natuursteen of ander harde vloeren over installeert.
Dit systeem is een goede aanvulling op het comfort van de harde vloeren.
meer informatie

Zachte gietvloer

Het neusje van de zalm, een gietvloer die zacht aanvoelt, nauwelijks krasgevoelig is en een hele mooie
uitstraling. De top van het design en ontworpen voor comfort en de eenvoud van het onderhoudt. Bij de
voorselectie hoort deze vloer er gewoon bij en kom tot de ontdekking hoe bijzonder hij is. Naadloos en tijdloos,
aanwezig en geen overheersing, maar toch aanwezig, deze vloeren geven u een gevoel van eenvoud en rijkdom.
In vier basisdessins te verkrijgen. (Tekst wordt nog verder uitgewerkt)


meer informatie

Home | Introductie | Doel & Inhoud | Informatie documenten
Produkt & informatie | Vraag & Antwoord | Contact | Sitemap