Introductie Doel & Inhoud Informatie documenten Voorbeelden Vraag & Antwoord Contact
Durk Reinsma Binnenhuis advies
Ontwerp en advies
van Basisvloer tot Woonvloer
De trap
samenstelling
Op deze pagina geven wij u een kort overzicht van een werkwijze.
Meer informatie over: kies hier uw informatie

Durk Reinsma Binnenhuis advies

Durk Reinsma Binnenhuisadvies geeft advies over het inrichting van een ruimte.
Dit kan een woning of kamer zijn, een kantoor, ambachtelijke werkruimte etc.
Via tekeningen en werkplannen geven we u advies hoe e.e.a het beste tot zijn recht.
Het omwerp ontstaat door een goede beoordeling van de ruimte, de wensen en eisen
van de opdrachtgever. Door het systematische indelen van de ruimte,via schetsen en tekeningen, groeit de ruimte naar zijn uiteindelijke vorm.
Het andere advies wat we geven is bij de verkoop van woning of bedrijf, de keerzijde van de medaille, maar toch kunt u hier veel geld mee verdienen, dikwijls komt het voor dat het emotionele boven de rationele argumenten uitstijgen. Simpele aanpassingen kunnen de verkoop voorspoedigen.
Een goede winkelier gooit zijn verkoopwaar ook niet in de etalage, hij stalt ze geraffineerd uit.
Dan is er nog het advies voor de aankoop van de woning, hierbij gaan we uit van uw wensen en eisen, gaan de woning bezichtigen en geven u nu wel een rationeel beeld, wij sluiten het emotionele uit, die eigenschap bezit u zelf, hierna kunt u uw beslissen over de woning cq bedrijf.


meer informatie

Ontwerp en advies

Vloeren ontwerpen
Creatief, subtiel, doelgericht en praktisch zijn de vier punten die de basis vormen van het ontwerp. Creatief is het invullen van de vloer met kleur, vormen, lijnen met gebruik van verschillende of dezelfde materialen Subtiel is de invulling, bescheiden, niet overheersend en toch duidelijk aanwezig. De vloer is bedoelt als gebruiksvoorwerp, meubels en dergelijke zijn meer voor de invulling van de ruimte, de vloer dient een ander doel en mag de schoonheid van een meubelstuk niet overheersen. Doelgericht is afstemmen op de functie, materialen, onderhoud en levensduur. Praktisch is direct gekoppeld aan doelgericht, het heeft te maken met onderhoud, geluid, ruimteverdeling en al die wensen en eisen die gesteld zijn, zo dicht mogelijk te benaderen.

Bedrijven- Overheid- Scholen
Een van de belangrijkste beslissingen is om in een vroeg stadium een professioneel advies te vragen welke vloeren voor uw bedrijf het meest geschikt zijn. Het hoeft geen betoog dat ieder voor zijn eigen product gaat, een onafhankelijk advies is meestal de beste optie, er zijn vele typen vloeren in zeer veel verschillende prijs-klassen. Wat is de meest geschikte, welke eigenschappen, de voor en nadelen op een rij zetten waarbij ook de eindprijs een belangrijke factor speelt. Prijzen per m2 zijn nietszeggende gegevens, dikwijls komt hier nog een behoorlijk bedrag overheen, meer dan 80% is geen uitzondering, vooral wanneer er geen rekening wordt gehouden met het afval, vele nieuwe dure m2 belanden in containers. Hier is veel winst te halen, in levensduur, onderhoud en uitstraling, direct in geld uitbetaald.

Particuliere woning
De praktische kant verliest het hier dikwijls, het oog is heer en meester, emotie speelt een grote rol. Dit mag er is niet zoveel mis mee, ware het niet dat de praktijk later altijd om de hoek komt, hier liggen ook de meeste teleurstellingen. Goede tweede is de prijs waar men zich in laat meeslepen, goedkoop blijkt dan duur te zijn en toch is dit weer niet geheel de waarheid. Emotie en prijs is in de particuliere sector belangrijk, maar wees ook nuchter en zet alle voor en nadelen op papier, lees dit de volgende dag nog eens over, uw beslissing is dan al
een stuk dichter bij wat u echt wilt. Ook hier is het maken van plannen, informatie en begeleiden niet een luxe maar een zichzelf terug betalend element in uw keuze.

Onafhankelijk en begeleidend advies
Neem hierover contact met ons op, wij zenden u dan op basis van de gegevens een prijsopgave.

meer informatie

van Basisvloer tot Woonvloer

Aan welke eisen moet een ruwe vloer voldoen om een goede woon of werkvloer aan te brengen. Wat te doen bij nieuwbouw, hoe verwijderen we oude bestaande vloeren om deze legklaar te maken voor de nieuw aan te brengen vloer.
Criteria, eisen en aanpak wordt hier verteld.

meer informatie

De trap

Het eerste doel voor het plaatsen van een trap is om van en naar een verdieping te komen. In sommige huizen en werkplaatsen is dit genoeg. In de meest woonhuizen staat de trap echter in de hal, de entree van de woning, zou het dan toch ook niet een beetje meubel zijn, vastgenageld aan de woning. Waarom is hij anders niet in het achterste gedeelte gezet, uit het zicht en alleen functioneel aanwezig. Een trap kan ook een enorme aantrekkingskracht bezitten, te pronk staan in volle glorie.
Hier zijn de uitersten aanwezig, dienend hetzelfde doel, uiterlijk een wereld van verschil.
Wij willen u een kijkje geven in de wereld van de trap en vertalen dit naar uw eigen situatie terug.

De technieken om een trap te bekleden zijn nogal verschillend, in Nederland is het de nietmachine en de lijmpot die veel gebruikt wordt. In andere landen is het ambacht wat meer in ere gehouden, de smoodhedge, de roeden, de strips en clips worden hier meer toegepast, de trap wordt meer als meubel gezien. Wij kunnen met u de vele vormen bespreken, uitwerken en op een ambachtelijke manier bij u aanbrengen.

meer informatie

samenstelling

Vloeren worden onderverdeeld in groepen, deze groepen kan men opnieuw combineren.

Zachte vloeren
Stoffen en kunststoffen vloeren
Tapijt met natuurlijke vezels, met kunststofvezels

Harde vloeren
Hout, Linoleum, Laminaat, Kurk


Kunstharsvloeren
Kunstharsgebonden gietvloeren, Siergrind, Chips, Troffel, Sport, Vloeistofdichte, Elektrische geleidende en Scheuroverbruggende vloeren

Natuursteenvloeren
1. Stollingsgesteente: Granieten
2. Sedimentengesteente: Kalksteen
3. Metamorfose: Marmer

Randgroep
Glas, Metaal, Cel, Rubber, Cement

Al deze soorten zijn weer onder te verdelen in subgroepen en kleuren.
(Ga naar vraag&antwoord als u vragen heeft over deze vloeren)

Home | Introductie | Doel & Inhoud | Informatie documenten
Produkt & informatie | Vraag & Antwoord | Contact | Sitemap